Lëmsh

“Unicum”, historia interesante e likerit hungarez

“Unicum”, historia interesante e likerit hungarez
 

Hungaria njihet për prodhimin e një prej verërave më të shtrenjta në botë, ku një shishe prej verës Essencia, kushton 40.000 dollarë. Megjithatë, ky vend nuk shquhet vetëm për këtë pije, por edhe për një pije kombëtare, të veçantë, të quajtur Unicum, që daton që nga fundi i shekullit të 18-të.

Prodhuar nga kompania e pijeve me bazë në Budapest, Unicum është një liker bimor që përmban një përzierje të fshehtë të më shumë se 40 bimëve dhe erëzave.