Lëmsh

Disa majmunë në një kopsht zoologjik marrin vaksinën eksperimentale anti-COVID

Disa majmunë në një kopsht zoologjik marrin vaksinën eksperimentale anti-COVID
Foto: Associated Press
 

Disa majmunëve të mëdhenj në kopshtin zoologjik të San Diego iu është dhënë një vaksinë eksperimentale kundër COVID-19, e krijuar për kafshët. Ky vaksinim erdhi pas një shpërthimi të koronavirusit mes disa gorillave në këtë kopsht. Katër orangutanë dhe pesë bonobo morën nga dy doza të Zoetisit, firmë farmaceutike veterinare.

Gorillat në këtë kopsht zoologji u bën majmunët e parë në botë që u infektuan me koronavirus. Ato rezultuan pozitivë në janar të këtij viti ndërsa janë duke u trajtuar, shkruan BBC.