Lëmsh

Gjenden dëshmi “të forta” për ekzistencën e forcës së re natyrore

Gjenden dëshmi “të forta” për ekzistencën e forcës së re natyrore
 

Duke nisur nga magnetet që ngjiten në frigoriferë e deri te hedhja e topit në kosh – forcat e fizikës luajnë rol të rëndësishëm në jetët tona të përditshme

Fizika i njeh katër forca natyrore dhe ato janë: graviteti, forca elektromagnetike dhe forca e dobët dhe e fortë. Mirëpo shkencëtarët tani pretendojnë të kenë zbuluar tregues për ekzistimin e forcës së pestë, deri më tani të panjohur, natyrore.

Rezultatet për një mundësi të tillë burojnë nga një laborator në periferi të Chicagos në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ndërkaq pretendohet se kjo forcë është rezultat i bashkëveprimit të grimcave.