Lëmsh

Uragani i shtyu majmunët të lidhen më shumë me njëri tjetrin, formuan shoqëri të re

Foto: CNN
 

Përballë një katastrofe natyrore, një grup krijesash shfrytëzoi rastin të formojë miqësi të re.

Pasi Uragani Maria përfshiu Puerto Ricon më 2017 dhe shkaktoi dëme të rënda, studiuesit gjetën se “rhesus macaques”, një specie majmunësh që jeton në Cayo Santiago, u bënë më të shoqërueshëm mes vete, sipas një studimi në revistën Current Biology.