Lëmsh

Historiku i rekordeve në lindje: Nga foshnja më e shëndoshë te nëna më e moshuar

 

Sjellja në jetë e një fëmije konsiderohet ndër ndjenjat më të veçanta të mundshme. Por çfarë ndjenje është të sjellësh në jetë foshnjën më të rëndë ndonjëherë, apo tetë fëmijë përnjëherë? Uebfaqja e rekordeve “Guinness” ka përpiluar një listë nga arkivi si historik për rekordet e thyera me lindje.

1782 – gruaja që ka kryer më së shumti lindje

Numri zyrtar rekord për më së shumti fëmijë të lindur nga një grua është 69. Emri i saj nuk dihet, por Guinnesi shkruan se ajo ishte bashkëshortja e parë e Feodor Vassilyev nga Rusia. Ajo kishte kryer 16 lindje binjakësh, shtatë lindje trinjakësh dhe katër herë të katërnjakëve.