Lëmsh

Për herë të parë pas 90 vjetësh, një hebre bëhet pjesë e ushtrisë gjermane

Zsolt Balla/Foto: Eli Itkin
 

Rabini Zsolt Balla ka fituar punën si shef i ushtrisë në Gjermani, duke u bërë kështu i pari hebre që merr këtë pozitë në këtë shtet, 90 vjet pasi Adolf Hitleri kishte dëbuar hebrenjtë nga forcat e armatosura, në vitin 1930.

Balla nuk e dinte fare se ishte hebre dhe po ashtu djali i një të mbijetuari të Holokaustit, derisa kishte mbushur 9 vjet. Ai tani po i bashkohet ushtrisë gjermane, nëntë dekada pasi nazistët kishin orkestruar Holokaustin.