Lëmsh

Banka Qendrore e Gjermanisë vërshohet me bankënota të dëmtuara nga vërshimet

Foto: AP
 

Banka Qendrore e Gjermanisë ka treguar se është vërshuar me më tepër se 50 milionë euro bankënota të dëmtuara nga vërshimet vrasëse që goditën Gjermaninë në korrik, raporton agjencia AP.

Bundesbank ka treguar se individët dhe bankat kanë dorëzuar bankënota që janë dëmtuar nga vërshimet dhe shpesh janë ndotur edhe me naftë, me ujëra të zeza apo baltë. Bankënotat e dëmtuara thahen, përpunohen dhe pastaj shkatërrohen në një qendër në Mainz, që analizon paratë e falsifikuara dhe të dëmtuara dhe pronarëve u kthehet shuma e parave të dëmtuara.