Lëmsh

Vendi ku COVID-19 zyrtarisht nuk ekziston

 

Turkmenistani është një nga vendet e pakta, përfshirë Korenë e Veriut, e cila thotë se nuk ka raste me koronavirusit. Por raportet sugjerojnë se po përjeton valën e saj të tretë dhe ndoshta më të fortë të COVID019.

Një histori të tillë e ka edhe Sayahat Kurbanov (jo emri i tij i vërtetë) në një rrëfim që ka bërë për BBC-në. Ai kishte dhimbje të padurueshme në gjoks dhe vështirësi në frymëmarrje. Kishte të gjitha simptomat e korovirusit.