Lëmsh

Gjendet përkrenarja e lashtë greke, daton nga shekulli i pestë para Krishtit

 

Një përkrenare e lashtë greke, e epokës korintike, u gjet në një varr të shekullit të pestë para Krishtit, në Gadishullin Taman të Rusisë jugperëndimore.

Të bëra nga bronzi, përkrenaret greke mbulonin kokën dhe qafën, me çarje për sytë dhe gojën, derisa mbronin pjesën e pasme të qafës.