Lëmsh

“Shkallët drejt parajsës”, mrekullia e tarracave antike të Kinës

 

Në malet e Kinës Jugperëndimore, gjenden tarracat e orizit Honghe Hani që shtrihen në më shumë se 160 km katrorë dhe krijojnë një nga peizazhet më spektakolare në Tokë.

Tarracat e ngjashme me shkallë u ndërtuan 1200 vjet më parë nga komuniteti Hani – një nga 55 minoritetet etnike të njohura zyrtarisht në Kinë.