Lëmsh

Astronomët zbulojnë ekzoplanetin e parë të mundshëm jashtë galaktikës sonë

 

Kandidati për ekzoplanet duket se po rrotullohet rreth një binari me rreze X – i përbërë nga një yll normal dhe një yll ose vrimë e zezë e shembur – me distancën e tij nga ky binar afërsisht të barabartë me atë të Uranit nga Dielli

Një planet i mundshëm, me madhësinë sa të Saturnit, është identifikuar në Whirlpool Galaxy dhe mund të bëhet ekzoplaneti i parë që zbulohet jashtë Rrugës së Qumështit.

Kandidati për ekzoplanet duket se po rrotullohet rreth një binari me rreze X – i përbërë nga një yll normal dhe një yll ose vrimë e zezë e shembur – me distancën e tij nga ky binar afërsisht të barabartë me atë e Uranit nga dielli, ka raportuar e përditshmja britanike “Guardian”.