Lëmsh

Peshkaqenët sulmojnë njerëzit sepse s’mund ta bëjnë dallimin mes tyre dhe gjallesave tjera

 

Peshkaqenët duket se e kanë të vështirë të shohin dallimin mes njerëzve dhe fokave.

Një studim i ri, i botuar në Journal of the Royal Society Interface, zbuloi se peshkaqenët e vegjël të bardhë, përgjegjës për shumicën e sulmeve të mëdha të raportuara ndaj njerëzve, kanë shikim të keq dhe nuk mund ta bëjnë dallimin e një njeriu nga kafshët ose objektet e tjera.