Lëmsh

Specia e re e dinozaurit nga Kili me bisht unik vdekjeprurës

 

Fosilet e gjetura në Kili janë nga një specie dinozauri me përmasa të çuditshme qeni që kishte një bisht unik në formë arme, raportuan shkencëtarët.

Disa dinozaurë kishin bishta me thumba që mund t'i përdornin si armë therëse dhe të tjerë kishin bishta me shkopinj. Lloji i ri, i përshkruar në një studim në revistën Nature, ka diçka që nuk është parë më parë në asnjë kafshë: shtatë palë "tehe" të vendosura anash si një armë prerëse e përdorur nga luftëtarët e lashtë Aztec, tha autori kryesor Alex Vargas.