Lëmsh

Dekorimet e Krishtlindjeve në Suedi marrin flakë sërish

Foto: AP
 

Dy dhitë e kashtës të Gavles, dekorimet më të rrezikuara të Krishtlindjeve në Suedi, janë përfshirë nga flakët pasi mbijetuan gati një muaj në një shesh në qendër të qytetit.

Kafshët janë një simbol i dashur suedez i Krishtlindjeve, që daton që nga kohërat pagane. Por atë që është bërë një lloj tradite në Gavle, zjarrvënësit e shkatërruan – një dhi gjigante dekorative të bërë me kashtë dhe një vëlla më të vogël.