Lëmsh

Shtatë njerëzit që ndihmuan ta çojnë përpara shkencën sivjet

 

Një hetues i variantit Omicron të COVID-19, një eksplorues i Marsit dhe një pionier i etikës së Inteligjencës Artificiale, janë disa nga njerëzit që qëndrojnë pas historive të mëdha të formimit të shkencës së vitit 2021.

Lista e shtatë personave që ndihmuan ta çojnë përpara shkencën këtë vit sipas ‘Nature’, eksploron zhvillimet kryesore në shkencë këtë vit dhe disa nga njerëzit që luajtën rol të rëndësishëm në këto momente historike.