Lëmsh

Plastika dhe temperaturat e larta ngadalësojnë rritjen e peshqve

 

Sipas një studimi të ri, peshqit rriten më ngadalë kur ekspozohen ndaj temperaturave më të larta dhe një kimikati të zakonshëm në plastikë. Ai sugjeron se një kombinim i ndotjes plastike dhe ngrohjes globale mund të ketë një ndikim shqetësues në popullatat detare.

Shkencëtarët në Universitetin e Sidneit kanë zbuluar se peshqit e ekspozuar ndaj kimikatit industrial bisphenol A, i njohur zakonisht si BPA, kërkojnë më shumë energji për t'u rritur në ujërat me temperaturë të lartë.