Lëmsh

“Krijesa e pazakontë” që i tmerron alpinistët britanikë tash e 100 vjet

 

Britanikët janë të “pushtuar” nga frika e një krijese të madhe që sipas gojëdhënave gjendet në male. I njohur si “Am Fear Liath Mor” në gjuhën galike skoceze, prania e krijesës shpeshherë alpinistëve iu krijon frikë dhe ankth, shkruan “Mirror” të dielën.

Pak njerëz mund ta kenë takuar ndonjëherë këtë krijesë të pazakontë, ose të kenë jetuar në kohën e tij, por që misteret janë rritur e diskutuar.