Lëmsh

26 maji, Dita Botërore e Drakulës

 

Çdo 26 maj, adhuruesit e librit “Drakula” të autorit Bram Stoker, e shënojnë Ditën Botërore të Drakulës. Kjo datë, siç raportoi “Upi” të enjten, mbeti për nder të librit, që konsiderohet romani i parë i zhanrit horror.

Data mbeti që nga 2012-a, kur një komunitet i leximit në Whitby të Anglisë, e pëlqyen librin dhe e zgjodhën 26 majin si ditë kur duhet kremtuar.