Lëmsh

Në Samitin e NATO-s hahet sallatë ruse

 

Teksa liderët e NATO-s janë mbledhur në Madrid për një samit nën hijen e pushtimit rus të Ukrainës, në qendër të vëmendjes ka rënë një ushqim interesant që gjendet në bare dhe restorante në të gjithë Spanjën: sallata ruse.

Zyrtarët dhe gazetarët ndërkombëtarë mbetën të habitur kur panë sallatën – një kombinim i patateve, majonezit dhe perimeve e njohur si “ensaladilla Rusa” – që shitej si “sallatë me patate e stilit rus” në samit.