Lëmsh

“Ishulli fantazmë” – i braktisur dhe i ndaluar plotësisht, edhe për peshkatarët

 

Në histori, ishulli Poveglia u përdor si një vend ku u dëbuan viktimat e murtajës dhe të sëmurët mendorë, si një lloj i veçantë karantine. Sot quhet edhe “Ishulli i Fantazmave”, sepse në të nuk ka banorë apo të mbijetuar, shkruan TU Magazine. 

Poveglia ka qenë ana e trishtuar e Venecias për shekuj. Ky ishull ndodhet në lagunën midis Venedikut dhe Lidos në Itali. Për shekuj ishte një strehë, fortesë, vend persekutimi dhe karantine për të sëmurët dhe ata që po vdisnin. Sipas të dhënave të shkruara, që në vitin 421, Poveglia priti banorët e saj të parë që ikën nga pushtuesit barbarë.