Lëmsh

Shpërthimi masiv në Tokë që mund të shpjegojë krijimin e universit

 

Shkencëtarët e astronomisë kanë bërë të ditur se Toka është goditur nga një shpërthim masiv dhe i pazakontë drite, që mund të bëjë ndërrimin e konceptit për universin, shkroi “Independent” të mërkurën.

Në fund të vitit të kaluar, shkencëtarët vërejtën një shpërthim 50 sekondash që vinte drejt Tokës. Ky shpërthim tha ishte nga rrezet gama apo GRP, që njihen si rrezet më të fuqishme në univers.