Lëmsh

Komunikimi me të vdekurit, fotografja që dokumentoi seanca për 20 vjet

Foto: CNN
 

Edhe pse fotografja Shannon Taggart u rrit vetëm një orë larg Lily Dale, New York, një fshat buzë liqenit ku njerëzit mblidhen për të komunikuar me të vdekurit, ajo nuk e vizitoi atë deri kur mbushi 26 vjeç. Ajo u interesua në dokumentimin e vilës e cila së pari u krijua si pushimore verore për praktikuesit paranormalë në shekullin 19, pasi lëvizja Shpirtërore zuri rrënjë në vend dhe u përhap në mbarë botën.

Spiritualistët besojnë se jeta e përtejme është kudo rreth nesh. Ka mbi 65 kisha ose kampe në 20 shtete në SHBA dhe më shumë se 280 në Britani, por Asambleja e Lily Dale thotë se është më e madhja në botë. Çdo verë, mijëra vizitorë shkojnë aty, shkroi CNN.