Lëmsh

Zbulohet taverna 5,000 vjet e vjetër në Irak, përfshirë mbetje ushqimore

Foto: CNN
 

Ushqimi jashtë duket se ka qenë po aq popullor 5000 vjet më parë sa është sot, me arkeologët në Irak që zbuluan një tavernë të lashtë që daton që nga viti 2700 p.e.s.

Studiuesit që punonin në qytetin antik të Lagashit zbuluan se lokali, i fshehur vetëm 19 centimetra nën sipërfaqe, ishte i ndarë në një zonë ngrënieje në ajër të hapur dhe një dhomë me stola, një furrë, mbetje ushqimore të lashta dhe madje edhe një frigorifer 5000-vjeçar.