Lëmsh

Vaksinimi për të ruajtur specien në zhdukje të majmunëve

 

Një fushatë e madhe për të vaksinuar majmunët e rrezikuar kundër etheve të verdha në Brazil mund të ndihmojë në shpëtimin e majmunit tamarin nga zhdukja. Por gjithashtu ngre pyetje të thella se kur shkencëtarët duhet të ndërhyjnë për të mbrojtur kafshët në një botë gjithnjë e më të përçarë nga njerëzit.

Një shpërthim i etheve të verdha në Brazil në vitin 2016 rezultoi në më shumë se 2 mijë infeksione te njerëzit dhe rreth 750 vdekje.

Nga ethet ka ngordhur një e treta e popullsisë shumë të pambrojtur të majmunit tamarin të vendit.