Lëmsh

Australiani fitoi 14 herë lotarinë duke përdorur matematikë të thjeshtë

 

Gjasat për ta fituar lotarinë janë më të vogla sesa të goditesh nga rrufeja, por australiani Stefan Mandel ka fituar 14 herë lotarinë duke përdorur vetëm matematikën e thjeshtë, raporton “News.com.au”.

Matematikani rumuno-australian, së bashku me një grup të vogël të investuesve, zbuluan një mundësi jashtëzakonisht të thjeshtë për ta “thyer sistemin” në vitet 1980-ta dhe 1990-ta.