Lëmsh

Amasra, qyteti turk që përbëhet nga dy ishuj

 

Mesdheu është pothuajse gjithmonë simbol i një pushimi të mirë, cilësor dhe detit të ngrohtë. Një vend i tillë është Amasra, një qytet i vogël në Turqinë veriore, rreth 3 orë me veturë nga Ankaraja. Edhe pse i përket Turqisë, origjina e emrit është nga greqishtja. Shkrimtari i njohur grek Homeri në kohët e lashta ka theksuar se ky vend ka potencial të madh turistik, shkruan AA.

Amasra është një qytet piktoresk në bregun e Detit të Zi, në provincën e Bartin në Turqi, dhe kombinon arkitekturën osmane dhe bizantine në një mënyrë jashtëzakonisht të bukur. Në Turqi, njihet si një vend i specialiteteve të shkëlqyera të peshkut.