Lëmsh

Zbulohet një furrë buke në vendin e lashtë romak

 

Arkeologët që gërmonin në vendin e lashtë romak, Pompei, kanë zbuluar një furrë buke që u përdor edhe si një burg ku skllevërit dhe gomarët mbylleshin dhe shfrytëzoheshin për të bluar miellin, shkruan Reuters.

Furra është një hapësirë e ngushtë me vetëm dritare të vogla me grila hekuri për kalimin e dritës dhe gropa në dysheme për të drejtuar lëvizjen e kafshëve.