Lifestyle

Alabama ndalon abortin, mjekëve që shkelin ligjin 10 -99 vjet burgim

 

Aborti në Alabama do të quhet krim njerëzor dhe do dënohet në çdo fazë të shtatzënisë që kryhet.

Senati shtetëror i Alabama-s, i kontrolluar nga republikanët ka miratuar ligjin këtë të martë, ndonëse janë specifikuar edhe rastet përjashtuese. Nuk do të quhet krim vetëm në rastin kur shtatzënia përbën rrezik serioz për shëndetin e gruas. Ligji parashikon edhe dënime të rënda për mjekët, që nisin nga 10-99 vite burg.