Lifestyle

Duhani implikohet në sëmundjet autoimune

 

Hulumtuesit e kanë gjetur një lidhje midis niveleve të reduktuara të një qelize të përfshirë në zhvillimin e sëmundjeve autoimune dhe duhanpirjes.

Një studim i studiuesve në Danimarkë ka zbuluar se duhanpirësit kanë nivele të reduktuara të invariantëve T të ndërlidhura me mukozë, ose MAIT, të cilat ndërlidhen me sëmundjet autoimune.