Lifestyle

Gratë në Shqipëri më të prekura nga kolesteroli i lartë në gjak

Foto: Ilustrim
 

Gjatë periudhës janar-korrik 30% e personave që kanë bërë analizën biokimike të gjakut kanë rezultuar me kolesterol të lartë në gjak, ku gratë janë më të prekura.

Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor në Shqipëri, thotë se me numrin më të lartë të kolesterolit në gjak kanë rezultuar vajzat e gratë me 65% dhe 35% janë burrat e djemtë.