Lifestyle

Sëmundja e mushkërive nga cigaret elektrike ka goditur Britaninë

Foto: Reuters
 

Sëmundja e mushkërive e shkaktuar nga tymosja e cigareve elektrike – që ka çuar në disa vdekje e në qindra raste tjera të sëmundjeve serioze në SHBA – ka prekur edhe Britaninë dhe po përhapet në mbarë botën, ka thënë një ekspert i lartë për kontrollin e duhanit.

Profesori Stanton Glantz, drejtor i Qendrës për Hulumtime, Kontroll dhe Edukim të Duhanit në San Francisko, që ndihmoi shumë në publikimin e 90 milionë faqeve dokumente sekrete të industrisë së duhanit, ka thënë për “the Observer” se pretendimet se sëmundja do të kufizohet kryesisht në SHBA ishin “të pakuptimta”, raporton “The Guardian”.