Lifestyle

Hormoni që ndihmon gratë të lindin, “mund të shërojë edhe nyjat”

Foto: Getty Images
 

Dhimbja e shpinës është e zakonshme te shumica e shtatzënave pasi një numër i grave e përjetojnë këtë dhimbje, veçanërisht në tre muajt e fundit të shtatzënisë kur trupi i tyre po përgatitet për lindje.

Kjo dhimbje e shpinës shkaktohet, kryesisht, nga “zbutja” e nyjave të legenit pasi ato nuk janë më të fortë, shkruan Mirror britanik. Ato zbuten në mënyrë që legeni të bëhet më i zgjatur dhe të përballojë lindjen e foshnjës deri në mbi 3.6 kilogramë.