Lifestyle

Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse hani çdo ditë qepë

 

Qepët janë përdorur që në lashtësi. Egjiptianët e lashtë besonin se përfaqësonte përjetësinë me ndërtimin e saj prej dy shtresash koncentrike. Ne nuk ju premtojmë dot që ngrënia e qepëve do t’ju japë përjetësinë, por mund të përmirësojë cilësinë e jetës suaj.

Qepët kanë shumë vlera ushqyese, përmbajnë një sasi të mirë të proteinave, fibrave si dhe vitaminë C, selen, folate dhe antioksidantë të ndryshëm. Edhe komponimet sulfurike që shkaktojnë lot, janë të dobishme sepse ulin riskun e prekjes nga kanceri.