Agjencia maqedone për Ushqim dhe Veterinari dhuron mikroçipa për kafshë shtëpiake

Agjencia maqedone për Ushqim dhe Veterinari dhuron mikroçipa për kafshë shtëpiake

14 January 2020 14:06

Për ta ulë numrin e qenve endacakë, Agjencia për Ushqim dhe Veterinari (AUV) komunave do t’iu dhuroj mikroçipët për kafshët shtëpiake. AUV njëherit po e shqyrton mundësinë, që krahas mikroçipëve, të ndajë edhe vauçerë, transmeton Koha.net një raport të MIA.

Siç bëri të ditur drejtori i Agjencisë, Zoran Atanasov, Ligji është në procedurë kuvendore.

“Sterilizimi/kastrimi është propozuar me ndryshimet në Ligjin për mirëqenie të kafshëve i cili për momentin është në procedurë kuvendore. Ligji parasheh edhe rritjen e kompetencave të inspektorëve komunalë me çka do të intensifikoheshin kontrollet në raport me pronën përgjegjëse”, sqaroi Atanasov.

Sipas tij, me ndryshimet ligjore propozohet ndalesë për shitjen e kafshëve shtëpiake personave të mitur.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme