Lifestyle

Mëndafshi, për mbrojtje të lëkurës

Mëndafshi, për mbrojtje të lëkurës
 

Shumë njerëz nuk janë në dijeni për kimikatet e dëmshme që mund të gjenden në produktet për mbrojtje të fytyrës dhe nëpër rroba.

Përbërësit artificial siç janë parabenët, që përdoren për të zgjatur mbrojtjen ditore të lëkurës, janë lidhur me dëmtim të hormoneve. Formaldehidet, gjithashtu përdoren si maskë për lëkurë, mirëpo është kancerogjen.