Lifestyle

Bota e mbërthyer nga frika prej mungesës së ilaçeve

 

India e ka kufizuar eksportin e ilaçeve të caktuara, si pasojë e përhapjes masive të koronavirusit dhe ky vendim ka shkaktuar frikë globale për mungesë të disa prej ilaçeve të zakonshme.

Shteti indian, i cili është njëherësh furnizuesi më i madh botëror me ilaçe gjenerike, ka kufizuar eksportet e 26 përbërësve dhe ilaçeve të bëra në vend.