Lifestyle

Larja e dhëmbëve zvogëlon rrezikun nga diabeti

Foto: Ilustrim
 

Larja e dhëmbëve tre herë në ditë zvogëlon rrezikun e diabetit, ndërsa sëmundjet e gojës, siç janë periodontiti ose humbja e shumë dhëmbëve (15 ose më shumë) rrisin rrezikun përkatësisht me 9% dhe 21%, sipas një studimi të kryer nga Kolegji Universitar i Mjekësisë së Seulit dhe botuar në revistën ”Diabetologia”, transmeton BW.

Inflamacioni luan një rol kryesor në zhvillimin e diabetit.