Lifestyle

Ata që pinë duhan janë më të rrezikuar nga koronavirusi

Ata që pinë duhan janë më të rrezikuar nga koronavirusi

Nëse keni menduar të hidhni cigare, tani mund të jetë një moment i mirë për ta bërë atë.

Zyrtari kryesor i Mjekësisë për Anglinë ka paralajmëruar në një takim të Komitetit të Shëndetit dhe të Kujdesit Social në Commons se duhanpirësit kanë rrezik më të madh nga koronavirusi, transmeton oranews. Duke iu përgjigjur pyetjeve nga deputetët, profesori Chris Whitty tha: ‘Për shumicën e infeksioneve të frymëmarrjes, shqetësoheni për njerëzit që pinë duhan pak më shumë. Ata kanë më shumë të ngjarë ta marrin atë dhe sistemi i tyre imunitar është më pak i mirë. Nëse do të hiqni dorë nga pirja e duhanit, ky është një moment shumë i mirë për ta bërë atë. Por nuk është se unë jam duke thënë që ata duhet të izolohen ose të sillen në ndonjë mënyrë tjetër ndryshe. 'Nuk është plotësisht e qartë nëse pirja e duhanit i bën njerëzit më të ndjeshëm ndaj sojit të koronavirusit të quajtur Covid-19, por ekspertët thonë se zakonisht dëmton aftësia e trupit për të luftuar infeksionet.