Lifestyle

Koronavirusi ngjall “luftën për maska”

Koronavirusi ngjall “luftën për maska”

Me pandeminë e koronavirusit, që është përhapur anembanë Evropës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka krizë botërore për furnizim me material mbrojtës për personelin mjekësor, si maskat dhe dorëzat. Shumë shtete kanë akuzuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës se po mundohen t’i plaçkitin porositë e tyre, por ende mbetet e paqartë se kush çfarë po bën.

Në Francë, njerëzit kanë nisur t’i referohen si “Guerre des masques” – apo lufta e maskave” dhe të premten zyrtarët gjermanë kanë ngritur gjithashtu dyshime kundër Shteteve të Bashkuara të Amerikës.