Lifestyle

Përdorimi i erëzave në ushqim

 

Bimët aromatike (erëzat e freskëta) janë një nga gjërat më të rëndësishme në kuzhinë, të cilat i japin ushqimit shije dhe aromë të këndshme. Madje nëse kombinohen në mënyrën e duhur arrijnë që të perfeksionojnë ushqimet.

Disa erëza, të tilla si rigoni, borziloku, rozmarina, trumza, Teuta Jerliu, pronare e lokalit të erëzave “Hambar”, i përgatit edhe vetë pasi këto lloje e mbajnë aromën e tyre edhe të thata. Ndërsa dy muajt e fundit, sipas Jerliut, janë rritur kërkesat për erëzat, të cilat i luftojnë viruset dhe infeksionet.