Lifestyle

Britania e Madhe këshillon testet për personat që humbin shijen dhe nuhatjen

Britania e Madhe këshillon testet për personat që humbin shijen dhe nuhatjen
Foto: Reuters

Personat që ballafaqohen me humbjen e shqisës së shijes dhe nuhatjes këshillohen që të testohen për COVID-19, në kuadër të ndryshimeve më të fundit që ka zbatuar Qeveria në Mbretërinë e Bashkuar, por që për ekspertët është masë shumë e vonuar, duke paralajmëruar se mijëra raste tashmë janë humbur.

Anosmia - termi mjekësor për humbjen e shqisës së nuhatjes dhe asaj të shijimit - është tani simptoma e tretë e infeksionit me koronavirus që do të justifikonte ndërmarrjen e testeve, përveç kollës së vazhdueshme dhe temperaturës së lartë.