Lifestyle

Hidroksiklorokina dhe koronavirusi - lidhja e padëshmuar kuruese

Hidroksiklorokina dhe koronavirusi - lidhja e padëshmuar kuruese

Me mbështetjen e një mjeku kundërthënës francez, “Fox News”-it dhe Donald Trumpit, hidroksiklorokina – një ilaç i kahershëm antimalarie që tani po përdoret më shumë për trajtimin e lupusit – ka marrë vëmendje disproporcionalisht të madhe si një trajtim i mundshëm për COVID-19.

është shndërruar në një tjetër problematikë politike përbrenda Shteteve të Bashkuara të Amerikës: politikanët konservatorë dhe figura të mediave kanë promovuar studimet që e mbështesin teorinë se ilaçi është trajtim potencial. Dhe të mërkurën, Rick Bright, shef i një agjencie qeveritare amerikane të angazhuar për investim në trajtime dhe përgjigjen ndaj pandemive, ka thënë se është shtrënguar të largohet nga vendi i tij i punës shkaku i rezistencës ndaj “direktivave të gabuara” të administratës që promovon “përdorimin e gjerë” të ilaçit, për të cilin ai tha se “qartazi i mungojnë meritat shkencore”.