Lifestyle

Studiuesit francezë pohojnë: Koronavirusi nuk mbijeton në ujërat e kripura

Studiuesit francezë pohojnë: Koronavirusi nuk mbijeton në ujërat e kripura

Koronavirusi nuk mbijeton në ujërat e detit. “Ky është një lajmi i mirë për ata që do të frekuentojnë plazhet këtë verë”, thanë studiuesit e ”Ifremer”, Instituti i Kërkimeve Franceze për Detin.

Për të arritur në përfundimet e tyre, studiuesit francezë studiuan midhjet dhe mostrat e ujit të detit të marra në pika të ndryshme në bregdetin e Francës. Ndër 21 molusqet e analizuara, asnjë nuk tregoi gjurmë të koronavirusit.