Lifestyle

Arresti kardiak, e simptomat dhe këshillat si të kujdesemi

Arresti kardiak, e simptomat dhe këshillat si të kujdesemi

Sëmundjet e zemrës janë ndër patologjitë më të shpeshta. Për shkak të një sërë faktorëve, shqetësimet në zemër prekin më shumë moshat e rritura. Arresti kardiak, ose siç njihet në gjuhën e përditshme goditja në zemër ose pika në zemër, është një prej patologjive që kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor, pasi vlerësohet si emergjencë mjekësore. Mjekja Ilda Xhelili tregon në vijim të shkrimit se cilët janë shkaktarët që shtojnë riskun për arrest kardiak, simptomat dalluese në rastet kur janë të dukshme, si dhe këshillat se si duhet të kujdesemi.

Çfarë duhet të kuptojmë me arrest kardiak?