Lifestyle

Testet dhe gjurmimet efektive reduktojnë humbjen e orëve të punës në kohë pandemie

 

Një sistem efektiv i gjurmimit për parandalimin e valës së dytë të koronavirusit jo vetëm se shpëton jetë, por mund edhe ta zvogëlojë numrin e orëve të humbura të punës shkaku i sëmundjes deri në 50 për qind, ka treguar studimi madhor global.

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) ka bërë të ditur se testimet efektive dhe gjurmimi i infeksioneve janë thelbësore nëse punëdhënësit duan që pjesëtarët e stafi t’u kthehen vendeve të tyre të punës dhe të mbesin të shëndetshëm.