Lifestyle

Kombinimi i hudhrës, mjaltës dhe qumështit, ilaç për organizmin

Kombinimi i hudhrës, mjaltës dhe qumështit, ilaç për organizmin

Papastërtitë e produkteve ushqimore, higjiena e dobët personale, infeksionet, klima e ngrohtë e kohëve të fundit sjellin shfaqjen e sëmundjeve të parazitëve, kryesisht në zorrë. Sidomos në periudhën e pandemisë, qendrat shëndetësore raportojnë rritje të shumëfishtë të kësaj diagnoze.

Ndërsa fëmijët mbeten më të prekurit prej kopshteve dhe shkollave, edhe të rriturit ndikohen nga këto probleme. Infeksionet parazitare të kësaj natyre nuk janë aspak të rralla. Sidomos vjeshta është një periudhat me shfaqjen më të lartë të parazitëve. Fëmijët e prekur nga parazitët mund të kenë probleme me rritjen dhe zhvillimin. Të rriturit e prekur nga parazitët e zorrëve, shiriti ose llojet e Askarideve dhe lambies përjetojnë probleme të konsiderueshme shëndetësore.