Lifestyle

Karantina zbuloi miqtë e vërtetë

Karantina zbuloi miqtë e vërtetë

Dilema: Karantina ma ka bërë të qartë se sa pak shoqëri kam, dhe si pasojë ndihem në depresion dhe e vetmuar. Ndihem sikur të gjithë të tjerët kanë festa në aplikacionin e bisedave Zoom, kuize dhe takime virtuale, ndërsa po dërgoj mesazhe të çuditshme dhe po shkoj në shtrat herët, pasi po kaloj ditën pa biseduar me askënd përveç fëmijës tim njëvjeçar. Në jetën normale, takimet me kolegët dhe “miqtë e nënës” më ndihmuan për të fshehur faktin që nuk krijoj marrëdhënie të ngushta. Tani që ka të bëjë vetëm me mbajtjen e kontakteve, nuk ka shumë njerëz që duan të takohen me mua.

Ndihem sikur një pjesë e madhe e saj është shkaktuar nga marrëdhënia ime. Kam pasur një jetë aktive shoqërore, por kur braktisa partnerin para dhjetë vjetësh për partnerin që kam tani, gjithçka mbaroi aty. Ai është i vështirë, një pijanec i tmerrshëm dhe jo aq mendjehapur, kështu që miqtë u larguan nga ne. Ndihem e pakënaqur dhe jetoj me vetminë.