Lifestyle

Aktivitetet që ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të depresionit dhe ankthit

 

Nëse vuani nga depresioni dhe ankthi, e dini që në momente të caktuara gjëja e fundit që dëshironi ta bëni, është ta lëvizni trupin tuaj apo të merreni me ndonjë aktivitet. Por, ushtrimet fizike mund të luajnë rol kyç në menaxhimin e simptomave tuaja, falë lidhjes së fuqishme mes shëndetit fizik dhe mendorë.

Derisa gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj rreth opsioneve të trajtimit nga depresioni, sidomos para se ta filloni ndonjë program të ushtrimeve fizike, Ben Michaelis, psikolog evolucionar klinik dhe autor i librit “Your Next Big Thing: 10 Small Steps to Get Moving and Get Happy”, thotë se të rriturit duhet ta kalojnë një sasi standarde të kohës duke ushtruar.