Lifestyle

Mendimet negative shtojnë rrezikun për t’u prekur nga demenca

 

Një hulumtim i kryer nga universiteti “UCL” në Londër dhe i publikuar në portalin, “Alzheimer's & Dementia”, ka gjetur lidhshmëri mes asaj që shkencëtarët e quajnë “mendim i vazhdueshëm negativ” dhe shfaqja e sëmundjes së njohur si demenca, sidomos tek personat mbi moshën 55-vjeçare, transmeton Koha.

Autorja kryesore e këtij hulumtimi, Dr. Natalie Marchant ka thënë: “Depresioni dhe ankthi në moshë të mesme dhe moshë të shtyrë, tashmë njihen si faktorë të rrezikshëm për demencën. Në hulumtimin tonë kemi zbuluar që disa modele të të menduarit të implikuara në depresion dhe ankth mund të jenë arsyeja pse njerëzit që vuajnë nga këto çrregullime, kanë më shumë gjasa të sëmuren nga demenca.