Lifestyle

Maskat “Sonovia” të Izraelit do të kenë 99 për qind sukses në mbrojte nga koronavirusi

Maskat “Sonovia” të Izraelit do të kenë 99 për qind sukses në mbrojte nga koronavirusi
 

Kompania Izraelite “Sonovia”, pas testimeve në laborator, thotë se materiali i maskave të tyre do të mund të neutralizon afro 99 për qind të koronavirusit, edhe pasi që të lahet disa herë, raporton Reuters.

Maskat e ripërdorshme të “Sonovias” janë të mbuluara me oksid të zinkut në nano-grimca të cilat shkatërrojnë baktere, myshqe dhe viruse, si dhe kjo kompani thotë se do të ndihmon në ndaljen e përhapjes së koronavirusit, transmeton KOHA.